CORNET : Gebakje van bladerdeeg in de vorm van een hoorn.
CORNET : Hoorntje.
CORNFLAKES : Geplette, gestoomde, gedroogde stukjes van de maiskorrel.
CORSER : Meer smaak geven aan een gerecht door toevoeging van kruiden alcohols ...
CORTON : Grand Cru wijn uit de Beaune.
CORTON-CHARLEMAGNE : Grand Cru witte wijn uit Aloxe-Corton.
COSTIERES DU GARD : Appellation voor rode en witte wijnen uit de Champagnestreek.
COTEAUX AIX : Appellation voor Provence wijnen.
COTEAUX DES BAUX : Appellation voor Provence wijnen.
COTELETTE : Kotelet. Stukje vlees gesneden uit de ruggengraat.
COTRIADE : Franse vissoep.
COULIS : Dikke saus of ingekookte puree van het vernoemde product.
COUPE : Ijsgerecht dat wordt opgediend in een coupe.
COUQUE DE DINANT : Beroemde koek uit Dinant.
COURGETTE : Grote komkommerachtige vrucht met lichte vlekjes op de schil.
COURONNE : Een kroon of krans van een bepaald product.
COURT BOUILLON : Een met witte wijn citroen of azijn en mirepoix van groenten gearomatiseerd kruidenbouillon voor het gaar maken van vis of schaaldieren.
COUSCOUS : Een graansoort die veel gebruikt wordt in de Noord-Afrikaanse keuken.
CRANBERRY : Harde rode besvrucht.
CREAM CRACKER : Broos, neutraal smakend koekje bereid van bloem en vet.
CREMANT : Aanduiding op Champagnes en andere mousserende wijnen.
CREME : Een romige substantie.
CREME AMERE : Bitterkoekjesvla. Een vla met een smaaktegenstelling van bitter en zoet.
CREME AU BEURRE : Zacht geroerde boter vermengd met bloemsuiker en eventueel een smaakversterker.
CREME CHANTILLY : Stijfgeklopte slagroom met suiker.
CREME FRAICHE : Room met een zalvige consistentie.
CREME FRITE : Gepaneerde reepjes banketbakkersroom die gebakken worden.
CREME PANACHEE : Een vla in 2 kleuren.
CREMEGEBAK : Gebak gevuld en gegarneerd met creme au beurre.
CREPE : Pannenkoek
CREPINE : Varkensnet gebruikt om gehakt in te wikkelen.
CRETON : Het restant van uitgesmolten rauw vet
CREVETTE : Garnaal, schaaldier.
CRISPY : Engelse benaming voor krokant.
CROISSANT : Frans luxebroodje in de vorm van een halve maan gemaakt van getoerd gistdeeg.