Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • LACTOSE : Lichtverteerbare koolhydraat uit melk, minderzoet dan gewone suiker
  • LAITANCE : Hom. Geslachtsprodukt dat zich in de buikholte van mannetjesvissen bevindt.
  • LAITUE : Kropsla.
  • LALANDE DE POMEROL : Franse wijnstreek in Bordeaux.
  • LAM : Jong van het schaap.
  • LAMBRUSCO : Een lichtzoete, moesserende Italiaanse wijn.
  • LAMMETJESPAP : Pap op basis van melk en bloem.
  • LAOS : Gemberpoeder
  • LAPIN : Konijn. Zoogdier dat tot de haasachtigen behoort.
  • LEVURE : Micro-organisme dat het vermogen heeft om suikers om te zetten naar alcohol, ook gebruikt als rijsmiddel.
  • LICKY PASULJ : Witte bonenschotel
  • LIEU NOIR : Koolvis. Grote, kabeljauwachtige zoutwatervis.
  • LOMBOK : Langwerpige, glanzende, rode, gele of oranje vruchtjes van de paprikavarieteit.
  • LONTONG : Samengeperste gekookte rijst
  • LOZE VINK : Rolletje gevormd van een kalfslapje en gevuld met gehakt.