Mijnverstand

De oudste, de stoutste, de wijste der kooksites

#FormSendSuccess
#FormSendError

Alle keukentermen

Het keukenlatijn is op sterven na dood, maar er steekt véél geschiedenis en cultuur in.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Volledige lijst van alle keukentermen

  • TAHOE : Sojakaas zoals tofu
  • TAOGE : Sojascheuten
  • TAPISER : Dit is een bepaalde wijze van prepareren van een puddingvorm, een taartvorm, een vuurvaste schotel of pan waarbij een wand wordt gevormd van een andere grondstof dan de vulling.
  • TELOR : Ei
  • TEMPE : Sojabonenkoek
  • TIMBALE NELUSKO : Een timbaal met een wand van chocoladepudding en een vulling van vanillebavarois.
  • TJAMPOER : Vermengd
  • TOMBER AU BEURRE : Stoven in boter zonder te kleuren en zonder deksel.
  • TONKATSU : Varkenskotelet
  • TOUFFE : Boeketje bosje van peterselie water- of tuinkers ter afwerking van een gerecht.
  • TOURER : Het herhaalde malen vouwen en uitrollen van een laag deeg.
  • TOURNEBROCHE : Spit voor het braden van vlees, gevogelte of vis dat horizontaal of verticaal draait rond een hittebron.
  • TOURNER : Het draaien van een product.
  • TOURON DE GOUDA : Koekje van boterdeeg met gemalen amandelen.
  • TRANCHE : Schijf snede vlees vis brood ...
  • TRANCHER : Het voorsnijden van een stuk vlees vis brood ...
  • TRASI : Gefermenteerde garnalen
  • TRAVAILLER : Iets bewerken.
  • TREMPAGE : Het in week zetten van gedroogde groenten of fruit.
  • TREMPER : Een product besprenkelen met iets.
  • TROMPETTE DES MORTS : Zwarte paddestoel gelijkend op een hanenkam.
  • TRONCON : Moot van een grote platvis paling in stukken gesneden.
  • TRONCONNER : In moten snijden van een platvis of paling.
  • TROUSSER : Gevogelte of vederwild opbinden.
  • TRUFFAGE : Iets bewerken met truffels.
  • TRUFFER : Versieren opvullen met truffels.
  • TSUKIMI UDON : Mie
  • TURBAN : In een krans dresseren.