Wat?

 

Varkensvlees is vlees dat afkomstig is van een varken. In Nederland, Belgie en elders in Europa is varkensvlees een van de meest gegeten vleessoorten, en ook in bijvoorbeeld de Aziatische keuken wordt veel varkensvlees gebruikt. Varkens leveren vlees voor diverse doeleinden; meest bekend zijn de vleessoorten die als voedsel worden gebruikt. Wetenschappers zijn echter ook een eind op weg om in de toekomst organen te kweken in varkens voor transplantatie naar de mens, zoals een lever en nieren. Hartkleppen van varkens worden reeds jarenlang in mensen getransplanteerd.

Bekende varkensproducten zijn karbonade, gehakt, spek, worst en ham. De platte ribben worden ook wel krabbetjes genoemd en schenkel wordt gebruikt voor achterham en stoofvlees. Minder bekend zijn de tong die kan worden gegeten en de varkenskop die wordt gebruikt om hoofdkaas te maken, een soort snijdbare pate. Varkenspootjes kunnen net als drumsticks worden afgekloven en het bloed wordt gebruikt in bloedworst.

Bron : wikipedia - meer informatie op deze site

 

Recepten met Varkensvlees