Rozemarijnfocaccia met rode ajuin


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Hak de helft van de rozemarijn heel fijn.
Snijd de ajuin in dunne ringen.
Meng de bloem met het zout in een kom en zet opzij.
Meng de helft van het water met de verse gist en suiker, als u gedroogde gist gebruikt de suiker in het water oplossen en de gist erover strooien.
Zet het gistmengsel 10 minuten op een warme plaats tot het gaat schuimen.
Voeg de gist, 1 el olie, de fijngehakte rozemarijn en de rest van het water bij de bloem.
Meng alles tot een deegbal en kneed die stevig voor 5 minuten tot hij soepel en elastisch is.
Voeg wat bloem toe als het deeg wat te plakkerig is.
Laat het deeg afgedekt een paar uur rijzen.
Vet een bakplaat licht in.
Vorm van het deeg een plat rond brood en leg het op de bakplaat.
Dek af en laat nog een uur narijzen.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Schep de ajuin door 1 el olie en verdeel het samen met de onversneden rozemarijn over het brood.
Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek