Roomsaus met kappertjes, peterselie en mosterd


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak de zeekraal schoon door de worteluiteinden en donkere stengeldelen te verwijderen en was deze zeer goed.
Kook ze beetgaar in water zonder zout en laat ze uitlekken.
Was de peterselie, verwijder de steeltjes en hak het bladgroen fijn.
Laat de kappertjes uitlekken en hak ze fijn.
Laat de boter smelten in een pannetje.
Schuim het oppervlakte van de boter af.
Doe de room in een middelgrote pan en breng dit aan de kook.
Laat het 2 minuten inkoken.
Haal de pan van het vuur en klop met kleine hoeveelheden tegelijk, de gesmolten boter door de room.
Blijf kloppen tot alles goed vermengd is en roer er dan een beetje citroensap en mosterd door de saus.
Voeg de zeekraal, de kappertjes en wat peper en zout aan toe.
Proef de saus af en voeg er indien nodig nog wat citroensap, peper en zout aan toe.

Roer er vlak voor het opdienen de peterselie door.

 

Afgeleide

Deze saus past heel goed bij gepocheerde vis.

Een afgeleide van deze saus is gebruik maken van tuinkruiden :

  • 12 bieslooksprietjes
  • 5 gram peterselieblaadjes
  • 5 gram kervel
  • 2 lente uitjes

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek