Een gemarmerde terrine van ganzelever met kruiden


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Kneus de peperbolletjes samen met de jeneverbessen en de komijn.
Hak de laurier fijn.
Meng de verschillende soorten kruiden.
Duw met de hand de lever plat en schraap met een klein mesje de bloedvaatjes en de zenuwen uit de lever.
Kruid met zeezout en de kruidenmengeling.
Rol de lever op tot een worst en wikkel deze in huishoudfolie en daarna in aluminiumfolie.
Sluit beide uiteinden goed af.
Breng in een stooomkookpan water aan de kook en laat de worst gedurende ongeveer 4 minuten stomen, haal hem van de rooster en leg hem in de koelkast.
Laat minstens 24 uur rusten.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en verdeel in 4 stukken.
Snijd vervolgens in schijfjes.
Bestrooi de schijfjes met fijne kristalsuiker en leg er een klontje boter op.
Laat in een oven gaar worden en karameliseren.
Was de sla en droog.
Verdeel de worst in gelijke plakken en verdeel deze over de gekoelde borden.
Garneer met appel en sla.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek