Gevogelte marinades - sesammarinade, sinaasappelmarinade, komijnmarinade


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Sesammarinade met chilipeper

Roer een emulsie van 1 dl lichte sesamolie, 1 ontpit en fijngesneden chilipepertje, 1 el sojasaus en 1 el yuzusap of limoensap.

 

Sinaasappelmarinade met olijfolie

Roer een emulsie van 1 dl lichte olijfolie, rasp van 1 sinaasappel, 3 grote fijngewreven tenen knoflook, 1 el fijngesneden oregano en versgemalen zwarte peper.

 

Komijnmarinade met kaneel

Roer een emulsie van 1 dl olijfolie, 1 el gemalen komijn, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kaneel, rasp van 1 limoen, 1 fijngewreven teen knoflook, een half ontpit en fijngesneden chilipepertje en veel versgemalen zwarte peper.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek