Varkenskoteletten met gekarameliseerde ajuin


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de ajuin in ringen.
Snipper het knoflook.
Hak de salie grof.
Verhit 2 el olie en 25 gram boter in een grote pan met dikke bodem.
Bak de koteletten op halfhoog vuur snel rondom bruin.
Leg ze in een braadslede en bestrooi ze met peper en zout.
Verhit de resterende olie en nog 25 gram boter in de pan en fruit de ajuinen in een kwartier zodat ze bruin en gekarameliseerd zijn.
Verdeel de ajuinen over de koteletten, bestrooi met de knoflook, tijm en salie, verdeel de rest van de boter erover en leg op elke kotelet een blaadje laurier.
Bestrooi met peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
Plaats een uur in de oven.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek