Frangipanetaart van 25 cm doorsnede


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200°C.
Verdeel de boter in kleine stukjes en roer met een spatel zacht.
Voeg er de helft van de broyage aan toe.
Meng er 1 ei onder met een spatel.
Voeg de rest van de broyage toe en meng onder de massa.
Voeg dan het 2 de ei toen en meng onder de massa.
Meng er de bloem onder.
Beboter de taartvorm en vul ze op met bladerdeeg.
Druk het deeg goed aan en prik in met een vork.
Bedek het deeg met boterpapier en giet de vorm vol met erwten of linzen.
Bak het deeg een kwartier blind in de oven.
Verwijder de erwten en het bakpapier en laat nog 5 minuten droogbakken.
De vormpjes opvullen met het frangipanemengsel en lichtjes uithollen met de spatel.
Bovenop enkele dunne reepjes bladerdeeg aanbrengen.
Deze doreren met eigel verdund met wat water.
Afbakken in een oven van 180°C gedurende 20 minuten.
Na bakken uit de vorm nemen en op een rooster laten afkoelen.
Instrijken met ingekookte abrikola.
Even laten afkoelen en instrijken met verdunde opgewarmde fondant (eiwit met bloemsuiker).
Afwerken met de bigareau.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek