Tomaat met wijngaardslakken en knoflookboter


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Haal de boter uit de koelkast en laat hem opwarmen tot kamertemperatuur.
Ontvel de tomaten en snijd ze horizontaal door midden.
Ontpit de tomaten niet, want deze pulp maakt dit gerecht zeer licht.
Leg de tomatenhelften met het snijvlak naar boven in een vuurvaste schotel of een kleine braadslee.
Bestrooi ze met een beetje zout en peper.
Hak de peterselie (eventueel de basilicum) en de sjalotjes fijn.
Pers de look.
Doe de boter in een kom en voeg de peterselie, sjalot, het sap van een halve citroen en de uitgeperste knoflook toe.
Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout.
Laat de slakken uitlekken.
Verwarm de grill voor of zet de oven op minimaal 220C.
Laat de knoflookboter smelten in een middelgrote pan, voeg de slakken toe en laat ze even meewarmen.
Verdeel dit geheel nu over de tomaten.
Zet de schotel met de tomaten even op het vuur, om de onderkant te verwarmen en schuif hem dan onder de hete grill tot de boter begint te pruttelen en de tomaten licht gegratineerd zijn.
Dit duurt normaal 3 tot 4 minuten, pas op dat de tomaten niet te zacht worden.
Serveer meteen op voorverwarmde borden.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek