Zeebaars met een brunoise van paprika en tomaat in een honing-citroen vinaigrette


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180°C.
Neem borden die in de oven mogen.
Smeer de borden in met olijfolie en kruid ze met peper en zout.
Vries de zeebaarsfilets een half uur in zodat ze gemakkelijker snijden.
Snijd de zeebaarsfilets flinterdun met een fileermes of met een snijmachine.
Ontvel de tomaten en de paprika, ontpit ze en snijd ze in brunoise (dobbelsteentjes).
Hak de blaadjes van de citroentijm heel fijn.
Verdeel de zeebaars over de borden en overstrooi ze met de tomatenbrunoise.
Strooi de citroentijm erover.
Plaats de borden 5 minuten in de oven.
Pers een halve citroen.
Meng dit met de olijfolie.
Warm lauw op en smelt er de honing in.
Haal de borden uit de oven en overgiet met deze vinaigrette.
Dien meteen op met brood.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek