Empanadas met vis en mango


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de chili overlangs in twee en schraap er de zaadjes uit.
Snipper de ajuin, de koriander en de chilipeper. Snijd de visfilets in blokjes.
Ontvel en ontpit de mango.
Snijd de mango in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de ajuin en de chilipeper, kruid met het komijnpoeder.
Schep het na 3 minuten in een kom en laat afkoelen.
Voeg de vis, de mango en de koriander toe.
Roer 2 eieren los en giet het bij het mengsel.
Laat dit mengsel een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Roer de 2 andere eieren ook los.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik.
Druk er met een uitsteekvorm rondjes uit.
Schep in het midden ervan steeds wat van het vismengsel.
Bestrijk de rand met wat losgeklopt ei en klap het dicht zodat er een half maantje ontstaat.
Druk de rand stevig aan.
Leg de maantjes op een ingevette bakplaat en bestrijk ze met losgeroerd ei.
Bak ze in een kwartier goudbruin.
Serveer warm.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek