Cocadeeg (Spaanse pizzasoort)


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snipper de ajuin.
Schil de pompoen en snijd in fijne plakjes.
Snijd de paprika in stukjes van een halve cm.
Zeef de bloem in een kom en voeg er 50 gram van de maïzena aan toe, tezamen met het zout, de suiker en de gist.
Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin 1,5 dl lauwwarm water.
Vermeng alles tot een zacht, kneedbaar deeg.
Stort het op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 5 minuten.
Doe het in een kom en dek af met plasticfolie.
Laat een uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi de resterende maïzena op een bakplaat.
Rol het deeg uit tot een lap van 30 op 20 cm en leg deze op de bakplaat.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ajuin 5 minuten.
Voeg de pompoenplakjes toe en bak ze op halfhoog vuur 5 minuten mee tot ze licht karameliseren.
Voeg de wijnazijn toe en laat alles 2 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrijk het deeg met de tomatenpuree en schep hierop het ajuinmengsel.
Verdeel hierover de gesneden paprika.
Strooi het paprikapoeder erover.
Sprenkel wat olie over de coca en bak deze een klein kwartier in de oven tot hij goudbruin is.
Strooi er dan de kaas over en plaats nog 5 minuten in de oven.
Snijd de koek in vierkantjes en dien meteen op.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek