Empanadillas met tonijn en geitenkaas


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snipper de ajuin en de knoflook.
Kook de aardappelen in de schil en pel ze.
Laat de tonijn uitlekken.
Ontpit de olijven en hak fijn.
Spoel de kappertjes af onder stromend water en laat uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verhit de olijfolie in een pan op matig vuur.
Bak hierin de ajuin en de knoflook 5 minuten.
Schep ze in een grote kom en laat afkoelen.
Voeg de aardappelen toe en prak ze licht met een vork.
Meng de tonijn, de geitenkaas, de olijven en de kappertjes erdoor.
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dikte.
Druk hier met een uitsteekvorm rondjes uit.
Schep midden op elk deegrondje een lepeltje van het tonijnmengsel.
Bestrijk de rand rondom met losgeklopt ei.
Trek de deegrand omhoog en druk de randen tegen elkaar.
Plooi dan de deegrand zodat het pakketje goed gesloten is.
Leg deze pasteitjes op een bakplaat, bestrijk ze met losgeroerd ei en bak ze in een kwartier goudbruin.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek