Geglaceerd varkensvlees


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de varkenshaas in een brunoise (dobbelsteentjes) van 2 cm.
Snijd het ontbijtspek fijn.
Pers het lookteentje in een kom en voeg er oregano en olijfolie bij.
Schep er de blokjes varkenshaas in en laat minimum 1 uur marineren.
Verhit de maïsolie in een grote pan en bak de uitjes hierin 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Schep ze op een schaal.
Zet de pan terug op het vuur.
Bestrooi de varkensblokjes met wat zout en peper en bak ze gedurende 5 minuten, voeg dan het spek toe en bak alles nog eens 2 minuten.
Voeg de ajuintjes terug in de pan en schenk er de sherry over.
Laat alles afgedekt 5 minuten pruttelen tot het vlees gaar is.
De jus moet nu een glaceerlaagje gekregen hebben.
Schep de blokjes op een schaal en giet er de saus over.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek