Kippenpootjes tex mex met pittige wasabi-ketchup


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snipper de ajuin.
Verwijder het zaad van de chilipeper en snijd fijn.
Rasp de kaas.
Snipper de chorizo heel fijn.
Ontbeen de drumstiks : snijd met het punt van een scherp mes het vlees los van het bot, te beginnen bij het onderste gewricht.
Werk geleidelijk langs het bot naar boven toe en zorg ervoor dat het vlees zoveel mogelijk aaneen blijft.
Rol het vlees binnenstebuiten en snijd met een groot hakmes het bot op circa 1 cm af.
U hebt nu een ontbeende drumstik met een klein stukje bot eraan.
Vermeng in een kom de ajuin, de chilipeper, de kaas, de chorizo en de helft van de olie.
Vul de holten in de drumstick hiermee op.
Omwikkel ze met het spek en zet vast met een tandenstoker.
Strooi er ruim zout en peper over.
Verhit een grillpan tot ze heel heet is.
Breng in een pannetje de honing met de sojasaus aan de kook.
Bestrijk de drumsticks met de resterende olie en grill ze 10 minuten.
Wrijf de drumsticks tijdens het grillen regelmatig in met het sojamengsel.
Dien warm op met de pittige wasabi-ketchup.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek