Zeevruchtensalade met mossel en venusschelp


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Krab de mosselen onder stromend water schoon.
Spoel de inktvissen en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm en snijd ze daarbij aan de binnenkant licht in.
Laat een eetlepel olie, samen met de wijn, peperbolletjes, teentjes knoflook en enkele takjes peterselie in een braadpan opwarmen.
Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en zet het vuur hoog.
Kook tot de mosselen open zijn en schud de braadpan daarbij regelmatig op.
Haal de mosselen er met een schuimspaan uit en leg ze in een ondiepe schotel of slakom.
Filter het kookvocht en giet het terug in de stoofpan.
Giet de kikkererwten erin en laat 5 minuten koken.
Voeg de inktvissen toe en laat een minuut sudderen tot ze zacht zijn.
Haal de inktvissen en kikkererwten uit de braadpan en meng met de mosselen.
Laat indien nodig het kookvocht inkoken.
Meng in een kom met citroensap en fijngesnipperde peterselie.
Giet het mengsel bij het gerecht en meng voorzichtig.
Dien koud of warm op met stukken citroen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek