Salade van knolselder en aardappelen met peterselie


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Schil de aardappelen en de knolselder.
Snijd de aardappelen in stukken en kook ze gaar met wat zout.
Laat ze uitdampen en maak ze fijn met een pureestamper.
Laat de puree afkoelen op een bord.
Pers de citroen uit.
Rasp de knolselder in julienne.
Doe de sliertjes in een kom en vermeng meteen met 3/4 van het citroensap.
Giet de olie in een blender en voeg de peterselie toe.
Laat 1 minuut draaien.
Giet de peterselie olie bij de knolselder, voeg eveneens de aardappelen en de mosterd toe en meng alles goed met een houten spatel.
Breng de salade op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.
Zet de salade tot het moment van opdienen in de koelkast.
Als de salade te compact is uitgevallen, kunt u een scheutje water toevoegen.
Deze salade is een uitstekende garnituur bij gedroogde of gerookte rauwe ham.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek