Berlinerbollen met abrikozenjam


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Zeef de bloem met het zout en de suiker boven een kom.
Roer de gist erdoor.
Smelt de boter op een laag vuur.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk de boter met de melk erin.
Voeg al kloppend met de mixer de eieren toe.
Kneed het deeg 5 minuten op de laagste stand.
Dek de kom af met een vochtige doek en een stuk huishoudfolie en laat het deeg circa 1 uur rijzen.
Verhit ondertussen de olie in de frituurpan tot 160°C.
Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 0,5 centimeter dik.
Druk er met behulp van een glas of uitsteekvormpje cirkeltjes, doorsnede ongeveer 6 centimeter, uit.
Bestrijk de randen met wat water en verdeel de jam over de helft van de rondjes.
Dek het af met de andere rondjes en druk de randen met een iets kleiner glas of met de vingers dicht.
Bak de bollen in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bestrooi de bollen met poedersuiker.

Berlinerbollen zijn ook erg lekker met bosvruchtenjam, aardbeienjam of een andere lekker jam.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek