Artisjoksalade met een vinaigerette met verse kruiden en kappertjes


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Kook de eieren hard in 10 minuten, pel en laat afkoelen.
Verwijder de harde draden (met bv. een dunschiller) van de stengels bleekselder.
Snijd de ajuin doormidden.
Snijd de bleekselder en de ajuin in dunne plakjes.
Snijd de kerstomaatjes doormidden en de artisjokharten in vieren.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder het zaad en de zaadlijsten.
Leg ze met de bolle kant naar boven onder de voorverwarmde hete grill tot het vel geblakerd is.
Doe de paprikahelften in een plastic zak.
Vouw de zak dicht en laat 10 minuten liggen.
Verwijder het vel van de paprika's en snijd ze in de lengte in 2 of 3 stukken.
Leg de stukjes paprika op een bord en besprenkel ze met olie.
Doe de reepjes bleekselder en de ajuin, de halve kerstomaatjes en de in vieren gesneden artisjokharten in een kom en meng er de vinaigrette door.
Dresseer alles met de paprika en de eieren op een bord.
Geef er warme stukjes stokbrood, pitabroodjes of toast bij.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek