Creme caramel met passievruchten


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Doe 300 gram suiker in een pan, voeg er het water aantoe en breng al roerend aan de kook totdat de suiker is opgelost.
Laat inkoken tot een lichte karamel, of een donkere karamel naar smaak.
Verdeel de caramel over de glaasjes.
Halveer intussen de passievruchten een haal ze leeg.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Klop de eieren met de eierdooiers en de resterende suiker los in een kom.
Klop er dan de room in door, dan de melk en daarna de helft van het passievruchtensap.
Zet dit en bain marie (dus in een grotere schotel met water) 45 minuten in de oven.
Laat alles wat afkoelen en vul hiermee de vormpjes.
Plaats alles nu een viertal uur in de koelkast.
Dresseer met de overblijvende passievruchten voor het opdienen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek