Piemontese agnolotti


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het deeg voor een verse pasta.
Ontdoe de spinazie van de dikke nerven en was goed in stilstaand water.
Zwier droog.
Klop 1 ei los samen met 2 eierdooiers.
Hak de gekookte ham fijn.
Neem een pan en doe er wat olijfolie in, plaats op een matig vuur.
Laat de spinazie erin slinken.
Giet in een vergiet.
Doe opnieuw wat olijfolie in de pan en bak het rundsgehakt rul.
Hak de spinazie fijn en roer het door het rundsgehakt.
Roer er ook de 2 eierdooiers, het gehele ei, de Parmezaanse kaas en de gekookte ham door.
Proef af met zout en peper.
Rol het pastadeeg uit tot lange repen.
Leg op zo een reep op regelmatige afstanden een beetje vulling, leg er een andere reep op en druk het deeg rond de vulling goed aan.
Snijd er dan vierkante deegzakjes van of agnolotti.
Kook dit 10 minuten in gezouten water.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje.
Laat de agnolotti uitlekken en overgiet ze dan met de gesmolten boter.
Overstrooi met Parmezaanse kaas en dien meteen op.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek