Aalsterse ajuinsoep met diablotin


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de ajuinen in zeer fijne ringen.
Houd een halve ajuin opzij voor de soubise.
Smelt wat boter in een pot en laat de ajuinen mooi kleuren.
Bestrooi lichtjes met wat suiker en laat karameliseren.
Bevochtig met een sterke gevogeltebouillon.
Laat zachtjes sudderen totdat de ajuinen gaar zijn.
Kruid af met peper en zout.
Snijd rondjes uit het toastbrood, beboter en laat aan beide zijden kleuren onder de grill of in een toaster.
Kook de room in.
Cutter of mix de halve ajuin heel fijn en sueer dit glazig in wat boter, maar laat zeker niet kleuren.
Voeg er de geraspte kaas aan toe, de ingekookte room en proef af met peper, zout en nootmuskaat.
Maak de diablotins : smeer de soubise puree op de toastjes, bestrooi met geraspte kaas en laat wat kleuren onder de grill.
Breng de soep terug aan de kook.
Serveer met de diablotins.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek