Gegrilde endenborst op Chinese wijze


Ingrediënten voor 2 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Meng de honing, de sojasaus, het vijfkruidenpoeder, de Noilly Prat, de olijfolie, peper en zout tot een lopende marinade.
Kerf met een scherp mes de velkant van de eendenborsten ruitvormig in.
Draai de eend in de marinade.
Dek af en zet een half uur in de koelkast.
Leg de eendenborsten op de grillpan met de velkant naar beneden.
Laat een minuut of 4 roosteren.
Bestrijk ondertussen de bovenkant van de eend met de marinade.
Draai het vlees om en laat terug 4 minuten roosteren.
Bestrijk de bovenzijde opnieuw met de marinade.
Herhaal dit proces nog eens zodat de eend aan elke zijde 2 maal gegrilld is.
Haal het vlees van de grill en houd warm in aluminiumfolie.
Versnijd in sneetjes om te serveren.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek