Eendenborst in kastanjekorst met maderawijnsaus


Ingrediënten voor 1 persoon.

 

 

Bereidingswijze

 

Pel de kastanjes en kook ze gaar in gezouten water.
Pureer de kastanjes met wat panko.
Doe er de boter bij en mix opnieuw.
Kruid af met peper en zout.
Ontvel de eendenborst.
Kruid met peper en zout.
Laat het eendenvel bakken in een tefalpan totdat je wat vetstof hebt.
Bak hierin de eendenborst rondom bruin.
Schuif ze in de oven en laat ze nog 8 minuten verder garen.
Neem de eendenborst eruit en zet de oven op grillstand.
Laat de eendenborst rusten in aluminiumfolie.
Deglaceer de braadpan met de madera.
Voeg er de fonds aan toe en laat wat inkoken.
Breng op smaak met peper en zout.
Bind de saus met koude boterstukjes.
Bestrijk de eendenborstfilets met het kastanjemengsel en laat goudbruin worden onder de grill.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek