Chinese bouillon


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Spoel de karkassen en hak wat botten in stukken.
Schil de gember en snijd fijn.
Snijd de pijpajuinen grof.
Kneus de sechuanpeper.
Voor deze bouillon wordt de kip niet eerst in de oven gezet om het vet te verwijderen, omdat de bouillon licht van kleur moet blijven.
Zet de karkassen eerst op met koud water, breng snel aan de kook, spoel de botten daarna onder koud stromend water.
Doe kip en botten in een grote soeppan, doe er 6 liter water bij en breng tegen de kook aan.
Schuim goed af, doe dan de pijpajuin, gember, zout en sechuanpeper erbij.
Laat zonder deksel 3 tot 4 uur trekken tot de helft van de vloeistof is verdampt.
Zeef de bouillon als hij voldoende is getrokken.
Kook de bouilon indien nodig verder in tot drie liter, en laat daarna snel afkoelen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek