Pappardelle met eendenragout


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snipper de ajuin.
Snijd de wortel en selder in brunoise (dobbelsteentjes).
Snijd de eendenborsten in grove brunoise.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de groenten.
Voeg het vlees toe, dek af en laat 10 minuten sudderen.
Voeg de wijn en de melk toe.
Kruid met peper en zout.
Laat anderhalf uur zachtjes sudderen en voeg indien nodig wat water toe.
Roer regelmatig zodat het niet kan aanbraden.
Maak het recept pastadeeg.
Rol uit en snijd in lange brede repen tot een pappardelle.
Breng water aan de kook met zout en olijfolie.
Kook de pasta beetgaar (al dente).
Overgiet de pappardelle met saus en vlees en overstrooi met de Parmezaanse kaas.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek