Geglaceerde hindenbout met honing en frambozensaus


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept wildmarinade.
Marineer het vlees gedurende 24 uur in de wildmarinade.
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier.
Zeef de marinade en zet apart.
Braad de bout rondom goudbruin.
Smeer het vlees in met honing en kruid met peper en zout.
Plaats gedurende een half uur in een oven van 200°C.
Laat ondertussen de marinade tot de helft inkoken.
Laat de wildfond inkoken totdat je nog 2 el overhoudt.
Zeef de marinade.
Voeg de 2 el wildfond en 2 el frambozencompote toe.
Giet het braadvocht van de bout toe en meng alles goed.
Snijd het vlees in plakjes, schik op de borden en lepel er de saus over en garneer met nog een half lepeltje frambozencompote.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek