Hertenragout met veenbessen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept wildmarinade.
Snijd het vlees in een brunoise van 3 cm dik.
Probeer het vlees ook zoveel mogelijk te ontvliezen.
Marineer het vlees gedurende 24 uur in de wildmarinade.
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier.
Zeef de marinade en zet apart.
Verhit de olijfolie in een pan en smelt er 50 gram boter in.
Braad hierin het vlees aan gedurende 5 minuten.
Blus met de marinade en voeg er de bloemsuiker, de compote, de wildfond, de rode wijn en de portwijn aan toe.
Breng aan de kook en laat alles 1 uur tot anderhalf uur sudderen tot het gaar is.
Als je voelt dat het vlees bijna gaar is voeg je er de veenbessen aan toe en laat nog 10 minuten verder sudderen.
Proef af met peper en zout.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek