Bout van hertenkalf met bospaddestoelen en wildsaus


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept wildmarinade.
Marineer het vlees gedurende 24 uur in de wildmarinade.
Haal het vlees uit de marinade, dep het droog met keukenpapier.
Zeef de marinade en zet apart.
Braad de bout rondom goudbruin.
Smeer het vlees in met mosterd en kruid met peper en zout.
Plaats gedurende 20 minuten in een oven van 200°C.
Laat ondertussen de marinade tot de helft inkoken.
Snipper de sjalot.
Borstel de boschampignons en snijd in plakjes.
Smelt 50 gram boter en fruit hierin de sjalot glazig.
Voeg de boschampignons toe en laat meebakken.
Proef af met peper en zout.
Voeg de beurre maniÈ toe aan de ingekookte marinade en laat onder voortdurend roeren smelten.
Blijf roeren totdat je een binding verkrijgt.
Doe de boschampignons bij de saus en laat nog even doorwarmen.
Proef af met peper en zout.
Serveer met de bout.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek