Sandwiches


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Meng de melk met het water.
Neem de boter uit de koelkast en laat zacht worden.
Breek de gist en roer los in wat lauw water, samen met de suiker.
Laat dit een kwartier rusten.
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet er de gist in, het ei en de boter.
Strooi het zout over de bloem, maar niet over de gist en begin alles geleidelijk aan te vermengen.
Voeg beetje bij beetje water toe tijdens het kneden totdat het niet meer aan de handen kleeft.
Kneed het deeg gedurende minimaal 20 minuten.
Voeg eventueel nog wat bloem toe.
Doe het deeg in een kom, dek af met een keukenhanddoek en zet op een vrij warme en tochvrije plaats.
Laat tenminste 2, maar bij voorkeur 3 uur rijzen.
Kneed het deeg nadien nog eens gedurende 10 minuten.
Verdeel in kleine broodjes met een langwerpige vorm en schik ze op een bakplaat.
Laat het deeg hierin rusten totdat het verdubbeld is in omvang.
Bestrijk het deeg bovenaan met wat water en plaats gedurende 25 minuten in een oven van 200°C.
Laat afkoelen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek