Tagine-Tajine met lamsvlees en gekonfijte ajuin


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 180°C.
Pel en snijd de ajuin in maantjes.
Maak het recept gekonfijte ajuinen.
Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem en schroei het vlees hierin dicht.
Voeg de ajuin en de tuinbonen bij het vlees.
Kruid met gember, saffraan, kaneel, zout en peper.
Blus het geheel met het water en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en plaats 2 uur in de oven.
Neem het vlees uit de pan en zeef de saus.
Schik het vlees in de tajine en overgiet met de saus.
Werk af met gekonfijte ajuinen.
Dek de tajine af en plaats gedurende een half uur terug in de oven op een temperatuur van 200°C.
Serveer met brood.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek