Griekse octopussalade


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Ontdoe de kropsla van de bladeren en ontnerf deze.
Spoel de kropslabladen in stilstaand water en zwier droog.
Was de kerstomaatjes en halveer ze.
Snijd de pijpajuinen in ringen.
Hak de dille en de peterselie fijn.
Pijlinktvisjes schoonmaken: de kop voorzichtig lostrekken van de lichaamszak zodat de ingewanden aan kop blijven zitten.
Tentakeltjes van de kop lossnijden net onder ogen.
Pen verwijderen.
Wrijf het vlies los aan de binnenkant.
Lichaamszak en tentakeltjes schoonspoelen en droogdeppen.
Vlees in ringen of stukjes snijden.
Breng water aan de kook en pocheer hierin de ringetjes gedurende enkele minuten totdat ze gaar zijn.
Als ze te lang gekookt worden, worden ze taai.
Meng de olijfolie met het citroensap, zout en peper.
Pers er de look over uit en meng de vinaigrette.
Roer er de octopusstukje door en laat een kwartiertje marineren.
Meng met de kerstomaatjes, de pijpajuinen, de dille en de peterselie.
Schik de kropsla op een bord en schik daarop de octopussalade.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek