Omelet


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Het maken van een platte omelet is een eenvoudige onderneming, een opgerolde omelet maken is niet zo eenvoudig.
De eiermassa wordt in een grote en hete omelettenpan gegoten, waarin boter gesmolten was, de massa wordt voortdurend doorgeroerd tot stolling optreedt, dan wordt de eiermassa door speciale schudbewegingen opgerold in de pan.
De omelet wordt nu nog even wat kleur gegeven. Daarna wordt ze omgekeerd op een serveerschotel.
Een omelet moet steeds romig blijven binnenin; "baveuse" in vakterminologie.

Een omelet vormt soms een gerecht op zich, ze wordt dan gegarneerd met diverse zaken zoals garnalen, kaas, spek, asperges, kippenlever enz. Soms wordt ze zelfs afgewerkt met saus.

In platte omeletten worden de garnituren ingebakken, ze krijgen dikwijls de naam : boerenomeletten.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek