Marokkaanse koekjes : Boterkoekjes met noten en vijgen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 180°C.
Hak de okkernoten fijn.
Snijd de vijgen in stukjes.
Vet een ovenplaat in en bebloem.
Meng in een kom de bloem, wat zout en de boter tot een korrelige massa.
Kneed dan heel zachtjes de melk en 2 el oranjebloesemwater door het deeg.
Men moet een soepel deeg bekomen.
Doe de vijgen, de okkernoten, het kaneel, de suiker en 2 el oranjebloesemwater in een keukenmachine.
Mix het geheel tot een pasta.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal.
Neem het in je handpalm en druk er met je duim een holte in.
Vul de holte met wat vijgenpasta.
Vouw het balletje terug goed dicht.
Maak er een gladde bal van en schik op de ovenplaat.
Zie dat de balletjes op ruime afstand van elkaar liggen.
Bak af in de oven gedurende 20 minuten.
Ze moeten goudbruin zien.
Bestrooi eventueel met poedersuiker alvorens op te dienen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek