Marokkaanse koekjes : Griesmeelcakejes met amandelen


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200C.
Smelt de boter.
Doe het griesmeel in een ruime schaal.
Meng dit met de vanillesuiker, zout, bakpoeder en de boter.
Vorm er met een spatel een mooi deeg van.
Bestrijk een vierkante bakvorm met de Tahina.
Doe het deeg in de vorm en strijk de bovenkant mooi glad.
Vorm met een scherp mes er een patroon van vierkantjes in.
Leg in elk vierkant een amandel.
Bak de cake gedurende 20 minuten in de oven.
Breng het water voor de siroop aan de kook.
Pers de citroen in het water.
Los de suiker op in het water.
Laat de siroop voor de helft inkoken.
Neem de cake uit de oven en overgiet deze met de siroop.
Snijd in vierkantjes en serveer.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek