Kippefilet gevuld met kreeft en vijgen


Ingrediënten voor 6 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200°C.
Vet 6 stukken aluminiumfolie in met boter.
Hak het kreeftenvlees fijn.
Snipper de sjalotten. Hak de vijgen fijn.
Klop het ei los.
Doe het kreeftenvlees, de sjalot, de vijgen, de Marsala wijn, het paneermeel en het ei in een kom.
Meng alles grondig doorelkaar.
Snijd met een scherm met de kippelfilets open, maar niet volledig in twee stukken.
Verhit wat boter in een pan en bak snel de kippefilets mooi bruin langs de buitenzijde, maar zeker niet gaar.
Leg de kippefilets op de aluminiumfolie en vul ze met het kreeftenmengsel.
Rol de kippefilets op en leg ze op een ingeboterde ovenschaal.
Bak ze gedurende een half uur in de oven.
Verwijder voorzichtig de folie en snijd de kippefilets in dunne schijven.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek