Aardappelgnocchi op de wijze van Anja van Asbroeck


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Kook de aardappelen in hun geheel gaar in de schil.
Laat de aardappelen afkoelen en verwijder voorzichtig de schil.
Prak de aardappelen fijn in een kom, doe hierbij het ei, het zout en de nootmuskaat.
Bloem toevoegen en kneden met de handen tot je een consistent deeg bekomt.
Bestuif je werkblad met bloem.
Rol het deeg in worstjes van ongeveer 1,5 cm dik.
Snijd om de 2 cm stukjes af en vorm een ovale gnocchi.
Druk aan met de tanden van een vork.
Hou een schoteltje bloem bij de hand en bestrijk de gnocchi nog even met bloem, anders gaat hij kleven.
Breng gezouten water aan de kook, leg de gnocchi's voorzichtig in het water.
Na ongeveer 3 minuutjes komen de gnocchi's bovendrijven en zijn ze klaar.
Aardappelgnocchi wordt gegeten ter vervanging van pasta of als bijgerecht bij vleesgerechten.
Je kan de versgemaakte gnocchi gemakkelijk in porties invriezen voor later gebruik.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek