Champignonsouffle


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de champignons in kleine stukken.
Snipper het knoflook.
Maak het recept bechamelsaus.
Hak de peterselie fijn.
Splits de eieren.
Snijd 3/4 van de fontina in brunoise, de rest in plakjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter 4 soufflépotjes en bestrooi ze met paneermeel.
Giet het overtollige paneermeel eruit.
Verhit de olie en bak de ansjovis met het knoflook op laag vuur.
Doe er de champignons bij en kruid met peper en zout. Laat een half uur zachtjes sudderen.
Als het te droog wordt, voeg je wat kalfsfond toe.
Aan het einde van de kooktijd voeg je de peterselie toe.
Roer de brunoise van fontina door de béchamelsaus en daarna een per een de eierdooiers.
Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze door de béchamelsaus.
Verdeel het mengsel over de potjes tot deze tot de helft gevuld zijn.
Verdeel er de champignons over met hun bakvocht.
Bedek ze met de rest van de saus en de plakjes fontina.
Plaats de potjes gedurende 20 minuten in de oven.
Stel dan de temperatuur bij tot 180°C en laat ze nog 5 minuten staan.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek