Rilettes van buikspek met witte wijn


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 150°C.
Leg het spek in een pan en overgiet met het water.
Kruid met het teentje knoflook, laurier, tijm, peper, zeezout en nootmuskaat.
Breng aan de kook en zet het deksel op de pan.
Schuif de pan in de oven gedurende 4 tot 5 uur.
Controleer af en toe, als de wijn verdampt is, voeg dan nog wat toe.
Als het vlees door en door gaar is, neem je het uit de pan.
Haal de tijm, laurier en knoflook eruit.
Trek het vlees met twee vorken in draadjes en doe het terug in de pan.
Proef af met peper en zeezout.
Doe het mengsel in een terrine of in kleine potjes.
Plaats minimum 1 dag in de koelkast.
Serveer op geroosterd brood.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek