Varkenshaasje gevuld met een duxelle van champignons


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept duxelle.
Kuis het vlees op, verwijder vet en vliezen.
Snijd de varkenshaas langs een zijde vrij diep in.
Kruid binnen en buiten met peper en zout.
Verdeel de duxelle over de varkenshaas en bindt deze op met keukentouw.
Zie dat je een stevig geheel krijgt dat je gemakkelijk in de pan kunt omdraaien.
Kruid de varkenshaas rondom met peper en zout.
Laat een pan zonder anti-aanbaklaag heet worden en giet er de arachide-olie in.
Deze mag dampend heet zijn.
Schroei rondom snel dicht.
Draai dan het vuur zacht en laat nog 10 zachtjes garen onder deksel.
Haal de varkenshaas uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Giet de olie uit de pan, maar houdt de aanbaksels tegen.
Hiermee kan je een saus naar keuze maken.
Bijvoorbeeld : blus met porto en roer alles goed los, voeg er room bij en laat inkoken tot sausdikte.
Proef af met peper en zout.
Na 5 minuten snijd je er plakken van, van 2 cm dikte.
Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek