Confit van rode paprika


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200°C.
Was de paprika's en dep droog.
Wrijf de paprika's rondom in met olijfolie.
Leg de paprika op een met bakpapier bekleede ovenschotel.
Laat ze in een half uur zwartblakeren in de oven.
Neem ze eruit en laat wat afkoelen onder aluminiumfolie.
Pel ze volledig en snijd in lange repen, verwijdere de zaadlijsten.
Snipper het knoflook.
Verhit 3 el olijfolie in een pannetje en bak hierin het knoflook goudkleurig.
Voeg er dan de paprika's en de groentenbouillon aan toe.
Breng aan de kook en laat rustig verder sudderen tot de helft van de bouillon verdampt is.
Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
Proef eventueel af met peper en zout.

Men kan dit zo eten als grove saus, maar men kan ze ook mixen en dan bekomt met een gladdere saus.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek