Kreeft op Creoolse wijze


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak het recept gekookte kreeft met 1 kreeft.
Snipper de ajuin.
Smelt 20 gram boter en bak hierin de ajuin glazig.
Overstrooi met kerriepoeder en laat wat meebakken.
Voeg al roerend de kokosmelk toe.
Laat romig inkoken en giet er dan de visfumet en de room bij.
Laat terug 10 minuten zachtjes doorkoken tot je een licht gebonden saus verkrijgt.
Haal ondertussen de kreeft leeg, ook de scharen.
Snijd het vlees in brunoise (dobbelsteentjes).
Smelt zachtjes de resterende boter en verwarm de stukjes kreeft hierin.
Breng de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
Giet de saus over het kreeften vlees en laat het geheel afgesloten nog 5 minuten rusten.
Garneer met peterselie en serveer.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek