Salade met tomaat, avocado en gegrilde kip


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Maak de gevogeltemarinade : Roer het paprikapoeder door de arachide olie en kruid met kurriepoeder, zout, peper en cayennepeper naar smaak - als je het graag wat pittiger hebt.
Snijd de kipfilets in, maar snijd niet volledig door zodat je ze kunt openvouwen en ze overal even dik zijn.
Dit is heel gemakkelijk om te grillen en het verkort de grilltijd heel wat.
Wrijf de kipfilets in met de marinade en laat ze een kwartier rusten.
Maak ondertussen het recept vinaigrette.
Was de slamengeling in koud stilstaand water (was nooit sla onder stromend water want anders kneus je de bladeren) en zwier droog in een slazwierder of in een handdoek.
Pel de ajuin, halveer hem en snijd in dunne maantjes.
Doe de sla en de ajuin in de slakom en werk er naar wens de vinaigrette door.
Voorverwarm het grill apparaat.
Was en droog de tomaten en snijd ze in maantjes ( Je kan ze ook eerst ontvellen en ontpitten, maar dit is niet echt nodig).
Kruid de tomaten met zwarte peper en zout.
Pel de avocado, halveer hem en ontpit hem.
Snijd het vruchtvlees in maantjes.
Grill de kipfilets gedurende 2 minuten.
Draai dan de kipfilets een kwartslag om zodat je een ruitjespatroon verkrijgt en grill deze nog 2 minuten.
Dresseer ondertussen de borden met onderaan de slamengeling.
Daarop komen de tomaten en de avocado.
Werk af met een kipfilet.
Serveer met knapperig brood en boter met zeezout.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek