Bladerdeegtaartje gevuld met roquefort, mascarpone en amandel


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 190°C.
Scheid het ei.
Smelt de boter.
Meng de roquefort met de mascarponekaas.
Roer er een eierdooier, de gesmolten boter en het amandelpoeder onder.
Kruid met peterselie, peper en zout.
Steek 8 cirkels uit het bladerdeeg.
Plaats wat van het kaasmengsel in het midden van een bladerdeegcirkel.
Bestrijk de randen met wat opgeklopt eigeel en leg er een tweede cirkel bovenop.
Druk het bladerdeeg aan langs de randen en druk lichtjes met de puntjes van een vork rondom het pakketje om de randen goed te sluiten.
Bestrijk de pakketjes met het overgebleven eigeel (doreren).
Plaats de pakketjes 10 tot 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Dien meteen op.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek