Gepocheerde ei met mousseline, soja scheuten en bladerdeeg


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen

 

Voorverwarm de oven op 180C.
Maak het recept bladerdeeg.
Reinig de soja scheuten.
Blancheer de sojascheuten zeer kort in kokend gezouten water.
Giet de sojascheuten af.
Breng water met azijn aan de kook. Breek 4 eieren 1 voor 1 in het kokend water en laat ze gedurende 3 minuten pocheren.
Laat ze dan 1 minuut uitlekken.
Scheidt de 4 eieren.
Maak het recept geklaarde boter en houdt warm.
Doe de eierdooiers in een kookpot en voeg er de witte wijn en het water aan toe.
Klop van het vuur op tot een schuimige massa.
Plaats dan op het vuur en blijf kloppen tot je een romige massa verkregen hebt, maar laat het zeker niet koken !.
Neem van het vuur en roer er in een straaltje de geklaarde boter bij.
Roer er de room door en proef af met peper, zout en cayennepeper. Snijd het bladerdeeg in de gewenste vorm en doorprik het met een vork.
Bak het bladerdeeg af in de oven tot het goudbruin ziet.
Smelt de boter en roer de sojascheuten hierdoor.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek