Javanais


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Voorverwarm de oven op 200°C.
Maak een kom vetvrij met wat citroensap en keukenpapier.
Klop het eiwit op met een snuifje zout.
Strooi de suiker op een stuk bakpapier en plaats dit 3 minuten in de oven.
Roer de suiker door de eiwitten.
Maak het recept broyage.
Meng de broyage met de bloem.
Voeg dit toe aan het eiwit.
Strijk zeer dun uit tot een rechthoek op een met bakpapier bedekte ovenplaat of vul eventueel in vormpjes.
Plaats in de oven tot het een lichte kleur krijgt.
Trek het papier van het gebak.
Maak het recept boterroom met mokka voor taarten.
Bouw de gebakvorm op met boterroom.
Laat afkoelen.
Maak het recept ganache voor javanais.
Overgiet het gebak met de ganache.
Snijd op de gewenste grootte.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek