Mossel-courgettesoep met pecorinokaas


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen

 

Reinig de groenten.
Stoof prei wit en ajuinen in de boter samen met 0,1 dl water.
Breng aan de kook.
Voeg de courgettes, de pijpajuintjes en look toe, breng terug aan de kook zonder deksel.
Gaar ondertussen de mosselen zonder groenten.
Kook de groenten 6 min en laat ze daarna 3 min rusten onder deksel.
Mixen en door een zeef duwen.
De pecorino toevoegen en stevig mxen.
De boter, room en kokosmelk aan de soep toevoegen, plus het vocht van de gekookte mosselen.
Mix deze massa luchtig.
Leg een bodem courgettesoep in het bord.
Leg hier een 10-tal mosselen op.
Werk af met schilfers pecorino.
Een takjes citroenmelisse.
Afwerken met enkele druppels citroenolie .

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek