Carpaccio van Sint-Jacobsschelp op een bedje van veldsla


Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Snijd de Sint-Jacobsschelpen in dunne schijven.
Pers de citroen.
Meng het sap van een halve citroen met een soeplepel olijfolie.
Zout dit mengsel.
Laat de Sint-Jacobsschelpen anderhalf uur marineren in deze vinaigrette.
Reinig ondertussen de veldsla in stilstaand water (nooit bladgroenten wassen onder stromend water).
Hak de sjalot en het bieslook fijn.
Hou wel nog wat bieslook over voor de afwerking.
Meng in een slakom : de sjalot, het bieslook, sap van een halve citroen en 2 soeplepels olijfolie.
Net voor het opdienen, meng je er de veldsla door.
Leg de Sint-Jacobsschelpen op een bedje van veldsla en strooi er nog wat gesnipperde bieslook over.

Serveer meteen.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek